© Bird and Frog
© Bird and Frog
© Bird and Frog
Benenwerk

De mooiste avond van Brugge! Benenwerk 'Ballroom Brugeoise' daagt je uit om in augustus de beste danser in jezelf naar boven te halen! Verspreid over elf ballrooms doorheen de binnenstad, nemen live bands en dj’s je op sleeptouw voor een dansmarathon met de meest uiteenlopende dansmuziek.

 

Dompel je onder in de vintage retrosfeer van de Modern Stage, waar lindy hop en swing hoogtij vieren. Of heb je het meer voor de worldwide beats van de Clubbin’ Stage? Ben je volledig into disco? Ga dan loos op disco classics als ‘Disco Inferno’ en ‘I Will Survive’. Een zwoele tango als voorwendsel tot een passionele omstrengeling? Dansen met jezelf op Silent Disco? Of toch liever hot ‘n’ sweaty met twee op de tropische dansvloer van de Latino Stage? Glitters, veren en sexy showgirls zorgen voor retro entertainment en burlesque performances die de stille genieter ongetwijfeld weten te verleiden ... Benenwerk is hét zomerse feest waar werkelijk iedereen aan zijn trekken komt!

 

Mensen die hun techniek (of het gebrek daaraan) willen bijschaven, kunnen in de verschillende ballrooms terecht voor dansinitiaties die hen wegwijs maken in diverse dansstijlen.

 

Benenwerk is een co-productie van Stad Brugge en Stricto Tempo vzw i.s.m. Cactus Muziekcentrum vzw.