...
     
Sprints + English Teacher
dinsdag 13.02.2024
Loading Ticket Info
Wanneer:

dinsdag 13.02.2024

deuren

English Teacher

Sprints

opstelling staand

 

Sprintsie21:30

Het Ierse viertal Sprints verkent pijn, passie en doorzetting. Karla Chubb, zangeres, songwriter en frontvrouw, kijkt haar demonen recht in de ogen en leerde met muziek haar woede te kanaliseren. Het gaat over innerlijke strijd, het gevoel geen plaats te hebben in de wereld, frustratie over onrecht, misogynie, homofobie, seksisme en ongelijkheid. Genoeg zaken om kwaad over te zijn als queer persoon in een maatschappij die het nog steeds moeilijk heeft om diversiteit te omarmen.

 

Sprints viel in de plooi toen de groep besefte dat kwaadheid in muziek niet per se een negatieve energie moet zijn, maar net therapeutische kwaliteiten bezit. De groep gooide al hun invloeden in een mix. Elementen van groepen als Pixies, Bauhaus, Siouxie Sioux tot Savages, King Gizzard, IDLES en LCD Soundsystem kneden ze tot even pompende als catchy garagepunk met het hart op de tong én op de juiste plaats. ‘Sadness or anger, but make it danceable’ aldus Chubb. En dat is het zeker, want op singles als ‘Literary Mind’, ‘Manifesto’ en ‘Delia Smith’ koppelt Sprints de opgekropte energie van postpunk aan sing-a-long refreinen die doen denken aan punk-rock à la The Distillers.

 

Na twee EP’s brengt Sprints binnenkort hun debuut LP uit op indie-bastion City Slang (zie ook King Hannah, Nada Surf, Caribou…). Hun liveshows zijn een furieuze en kolkende bedoening, check zeker één van de vele livesessies op Youtube als bewijs.

 

"ON COURSE TOWARDS FUTURE RAUCOUS, BEER-SOAKED HEADLINE FESTIVAL SETS.” - NME

 

“SCREW-YOU POWER, RELENTLESS MOTORIK RHYTHMS AND IMPRESSIVELY LARGE CHORUSES.” - The Guardian

 

"THE DUBLIN GANG NEATLY PACKAGE EXISTENTIAL PANIC INTO A BUZZY, PUNCHY MUSICAL BOX" - DIY

Lees verder...

 

English Teacheruk20:00

De vier leden van English Teacher studeerden samen aan het Leeds College of Music en ontdekten tijdens gesprekken op kotfeestjes hun gedeelde liefde voor post-punk à la Shame en Fontaines D.C. Voor hun eigen project ‘English Teacher’ wilden ze een sound vinden die even punky, bijtend en direct was als die van hun voorbeelden, en tegelijk catchy songs schrijven die mensen kunnen meezingen. Doorheen de corona-pandemie bracht Enghlish Teacher een reeks singles uit in eigen beheer, die vlot hun weg vonden naar de Britse pers. Ook cultlabel Speedy Wunderground, dat aan de start lag van het succes van bands als Black Country, New Road, Squid en Black Midi, tekende de band voor een 7”. Ondertussen vond English Teacher onderdak bij major Island Records.


Als gevolg van hun groei tijdens lockdown tijden kwam English Teacher in de UK meteen langs de grote podia binnen: Glastonbury, Green Man festival en felbegeerde supportslots voor o.a. de Yeah Yeah Yeahs, Yard Act en Parquet Courts. Daarenboven krijgen ze de full support van media als NME, DORK Magazine, Stereogum, BBC, Brooklyn Vegan, werd hun ‘The World’s Biggest Paving Slap’ geselecteerd voor de playlist van FIFA ’24 en mochten ze aantreden bij ‘Later…with Jools Holland’.

 

Korte samenvatting: 2x messcherpe post-punk van de overkant van het kanaal, te ontdekken in Cactus Club. Breaking Waves!

 

"The Leeds band have swiftly become one of the most promising new British prospects of the last few years, with songs that find humour and relief in the strange world around us" – NME


"By refusing to pigeonhole their sound, English Teacher have captured the ears of music lovers" – Rolling Stone

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->
Meer zoals dit
zat 04.05
2024
DIRK. + Eosine
Cactus Club Box
De leukste rammelrockband van Belgi? stelt hun meest recente album voor op kleine(re) capaciteit
zat 04.05.24
DIRK. + Eosine
De leukste rammelrockband van Belgi? stelt hun meest recente album voor op kleine(re) capaciteit
Cactus Club Box
zon 05.05
2024
Melts
<Breaking Waves> 
Cactus Cafe
Motorik-psychedelic shoegaze - New album produced by Gilla Band's Daniel Fox
zon 05.05.24
Melts
<Breaking Waves> 
Motorik-psychedelic shoegaze - New album produced by Gilla Band's Daniel Fox
Cactus Cafe