...
     
L'Rain
donderdag 29.02.2024
Loading Ticket Info
Wanneer:

donderdag 29.02.2024

deuren

L'Rain

locatie

Cactus Cafe

opstelling staand

 

L'Rainus20:30

Multi-instrumentalist, componist, performer en curator L’Rain (Taja Cheek) is een snel rijzende ster in de DIY kunstscene van haar thuisstad New York en één van de meest boeiende Amerikaanse artiesten van het moment. Met haar laatste albums, ‘Fatigue’ en ‘I Killed A Dog’ haalde ze maar liefst twee keer op rij de belangrijke Best New Music-stempel van muziekblog Pitchfork binnen. ‘Fatigue’ eindigde bovendien op #2 in de lijst van 100 beste beste albums van 2021 volgens de site en werd door The Wire zelfs gebombardeerd tot Album Of The Year. Het in 2023 uitgebrachte ‘I Killed Your Dog’, waarop ze haar unieke sound nog meer perfectioneert, is opnieuw één van de meest intrigerende albums van het jaar.


Nochtans maakt L’Rain alles behalve hapklare muziek. Haar impressionistische composities vragen tijd alvorens ze zich in al hun gelaagdheid ontplooien. Op ‘Fatigue’ schreef L’Rain in haar kaleidoscopische songs en ‘sonic explorations’ over thema’s als rouw en identiteit. ‘I Killed A Dog’ handelt over wat het betekent om de mensen die je het liefste zien pijn te doen. Zware thema’s, die L’Rain uitbalanceert met soms absurdistische humor en uitwaaierend muzikaal experiment: Sensueel, misschien zelfs sexy, maar ook angstaanjagend en bevreemdend. Haar palet haalt ze uit vroege gospel en 90’s R&B, maar evenzeer uit de ervaringen die ze opdeed tijdens haar tours met experimentele bands als Black Midi en Animal Collective. Daarnaast speelt ze met composities uit barokmuziek, dadrock à la The Strokes, truukjes uit het boek van commerciële reclame en de erfenis van Amerikaanse zwarte folkmuziek.


Indien je nog steeds niet goed weet wat je moet verwachten, onze excuses. L’Rain in woorden proberen uitleggen is een quasi onmogelijke taak. Vandaar dat er maar één ding op zit: gewoon live komen ervaren in Cactus Café. Breaking Waves!

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->
Meer zoals dit
don 02.05
2024
LA Priest
Cactus Cafe
Wonderfully weird & funky psychedic pop - see Late of The Pier, Soft Hair
don 02.05.24
LA Priest
Wonderfully weird & funky psychedic pop - see Late of The Pier, Soft Hair
Cactus Cafe