...
     
Manasseh + Ionyouth Soundystem with Haroon Ayyaz
zaterdag 13.04.2024
Loading Ticket Info
Wanneer:

zaterdag 13.04.2024

deuren

Ionyouth Soundystem with Haroon Ayyaz

Manasseh

Ionyouth Soundystem with Haroon Ayyaz

locatie

Cactus Club

leeftijd 16+

I.s.m. Forward Fever

Manassehuk23:30

Pioneering UK dub producer and selector.

 

Manasseh sound system werd in 1985 opgericht door een groep vrienden met als doel reggae te draaien met een focus op roots. Nick Manasseh begon rond 1986 met producen. Nadat hij Scruff Guilder leerde kennen begon hij het project 'Sound Iration' in Dub. Rond dezelfde tijd begon Nick zijn legendarische radioshow op Kiss FM. Begin jaren '90 werd dan weer het Riz Label opgericht door de Manasseh-crew. De eerste releases waren Orville Smith's 'Leaving Rome', Bob Skeng's 'Education' en Earl 16's 'Natural Roots'. Riz vestigde zich al snel als een van de meest toonaangevende Britse rootslabels. Andere grote releases op het Riz Label waren Admiral Tibet 'Permission', Marcella French 'Be Still' en Manasseh meets the Equalizer 'Soul Jah' van het album 'Dub The Millennium'.

 

Begin 2004 verschenen de 'Roots Garden' producties van Nick Manasseh, die meteen de UK reggae hitlijsten bestormden. Zangers als Johnny Osbourne, Ava Leigh, Luciano, Ras Zacchari, Levi Rhythm, Bob Skeng, Dark Angel, Brother Culture en leverden bijdrages op de releases van Manasseh. Daarnaast bleef Nick ook altijd trouw aan zijn roots als dj. Hij draaide over de hele wereld met grote namen als MC's Brother Culture, Danny Red, Earl 16, Dark Angel en Kenny Knots.

Ionyouth Soundystem with Haroon Ayyazb/hu22:00

Celebrating 25 years - All on Ionyouth soundssytem

 

Ionyouth groeide sinds haar ontstaan in 1999 uit tot een gevestigde waarde in de Belgische Dubscène. Hun zelfgebouwde soundsystem, een imposante berg speakers en subwoofers, is een windmachine die je instant van je sokken blaast. Ionyouth speelde op de grootste reggae festivals en party’s van het land, zoals Reggae Geel, Dour en Irie Vibes. Tijdens Dub Revolution viert de Ionyouth Warriorcrew hun 25-jarige bestaan en spelen ze gegarandeerd enkele van hun zeldzaamste en diepste tracks. Als special guest brengen ze Haroon Ayyaz mee. Haroon Ayyaz is een opkomende zanger uit Boedapest in Hongarije. Hij is lid van de Dubapest soundsystem family en brengt nummers uit op labels als Vibes Generator, Shere Khan Records en meer!

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub

REEKSEN ->