...
     
The Scratch + Junior Brother
dinsdag 05.12.2023
Loading Ticket Info
Wanneer:

dinsdag 05.12.2023

deuren

Junior Brother

The Scratch

locatie

Cactus Cafe

opstelling staand
The Scratchirl21:00

Terwijl de meeste bands akoestisch beginnen en over stappen naar elektrisch maakte het Ierse viertal The Scratch de omgekeerde beweging. Conor Dockery, Cathal McKenna, Daniel Lang en Jordan O'Leary begonnen hun carrière in metalband Red Enemy en tourden de wereld rond op het succes van hun debuutalbum. Na het uitdoven van de band gingen de leden op zoek naar herbronning en hernieuwde authenticiteit, die ze vonden in hun Ierse folkroots. Red Enemy werd The Scratch, de vier overgebleven leden borgen hun versterkers op en begonnen met het combineren van de intensiteit en dynamiek van metal en hard-rock met het instrumentarium en de harmonieën van folk.

 

Met hun unieke blend van heavy folk kwam een nieuw concept van touren. In plaats van hun loodzware versterkers in busjes van zaal naar zaal te sleuren trok The Scratch buskend de straten in, klaar om overal te spelen, van de grootste steden tot de kleinste Ierse dorpjes. Nadat een fanvideo van The Scratch buskend in de straten van Dublin viral ging, ontplofte de band in hun thuisland. Hun explosieve liveshows, steeds akoestisch en met de percussie verzorgd op de Peruviaanse cajón, trokken volle zalen en zetten aan tot kolkende moshpits.

 

Op 03/11 brengt The Scratch hun nieuwe album ‘Mind Yourself’ uit bij Sony, geproducet door James Vincent McMorrow. Luistervoer voor fans van Dropkick Murphys en Flogging Molly (in wiens voorprogramma The Scratch mocht aantreden), maar ook wie Fontaines D.C. en Lankum kan smaken, mogen de oren spitsen. Één ding is zeker, live komt The Scratch enkel om het kot af te breken. Op 5/12 in Cactus Café. Breaking Waves!

Junior Brotherirl20:00

Junior Brother is het pseudoniem van de Ierse alt-folk singer-songwriter Ronan Kealy. Zijn songs geven een vooruitstrevende draai aan de rijke Ierse folktraditie en vallen op door hun tot de verbeelding sprekende teksten. Live speelt Junior Brother solo, zichzelf begeleidend op gitaar en tamboerijn. Cillian Murphy is alvast fan en draait zijn muziek op zijn BBC Radio 6 shows.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->