...
     
Dougie Poole + Andy Boay
donderdag 26.10.2023
Loading Ticket Info
Wanneer:

donderdag 26.10.2023

deuren

Andy Boay

Dougie Poole

locatie

Cactus Cafe

opstelling staand
Dougie Pooleuk21:10

Met ‘Rainbow Wheel of Death’ schreef de Amerikaanse country-songwriter Dougie Poole een klassiek klinkende plaat voor de moderne wereld. Poole staat bekend als de ‘patroonheilige van millenial malaise’, gezegend met een sardonisch gevoel voor humor en feilloze aanleg voor observatie van het tragiek van de mens in het laatkapitalisme. Dit alles bezingt hij met zijn diepe bariton in songs die zweven tussen melancholie en scherts. De titel van zijn nieuwste solo-album verwijst naar het gevreesde wieltje dat op je scherm verschijnt als je computer vastloopt. Dougie Poole overbrugde de coronaperiode immers door aan de slag te gaan als freelance computerprogrammeur – precies het type ‘dead-end job’ waar hij het in zijn teksten over heeft.

Lees verder...

Met ‘The Rainbow Wheel of Death’ focust Dougie Poole op universele thema’s als sterfelijkheid, liefde en het genadeloos voortschrijden van de tijd. Zijn indie/country hybride voorziet hij van een warme, organische atmosfeer. Akoestische gitaren en country twang gaan samen met old-school synths en drummachines. Zijn scherpe nummers zijn het werk van een verfrissende songwriter die de tijdsgeest onder de knie heeft. Getipt door muziekblogs als The Fader, Stereogum, Pitchfork, Aquarium Drunkard, Brooklyn Vegan en The Line of Best fit. Breaking Waves!

Andy Boayus20:30

Andy Boay is het solo project van Andy White, 1/2e van het experimentele duo Tonstartssbandht. Solo speelt hij psychedelische en harmonieuze muziek voor fans van Spacemen 3, CSN en Laurie Anderson.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->