...
     
Dobrawa Czocher
dinsdag 24.10.2023
Loading Ticket Info
Wanneer:

dinsdag 24.10.2023

deuren

Dobrawa Czocher

locatie

Cactus Cafe

opstelling zittend
Dobrawa Czocherpl20:30

Op haar debuutalbum DREAMSCAPES verkent de Poolse celliste en componiste Dobrawa Czocher de magie en betekenis van het dromen, een inspiratiebron die al eeuwenlang artiesten beweegt in hun creatieve exploten. Hoewel DREAMSCAPES haar eerste album is, is Czocher niet aan haar proefstuk toe. Op 30 jarige leeftijd heeft ze er een lijvige carrière als professioneel muzikant opzitten.

 

Dobrawa Czocher studeerde af aan twee prestigieuze scholen, de Chopin University of Music in Warschau en de Hochschule für Musik in Detmold. Vervolgens begon haar carrière aan de Junge Deutsche Philharmonie alvorens ze werd aangesteld als eerste celliste van het Neue Philharmonie Berlin en soliste bij Szczecin Philharmonic. 

Lees verder...

Samen met de Poolse pianiste Hania Rani, een vriendin, zette Czocher haar eerste stappen in compositie en contemporary classical. Hun samenwerking, “Biata flaga” en opvolger “Inner Symphonies” voor Deutsche Grammophon bezorgden hen wereldwijde erkenning en deed de interesse van Dobrawa Czocher verschuiven van technische perfectie naar vrije expressie. Op DREAMSCAPES toont de celliste met hulp van pianist en producer Niklas Paschburg, hoe comfortabel ze kan bewegen tussen klassiek en hedendaags, en hoor je invloeden die gaan van Brahms, over Philip Glass tot GoGo Penguin. Een prachtig concert in Cactus Café. Breaking Waves!

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->