Porridge Radio
Hachiku © Marcelle Bradbeer

Porridge Radio uk

Hachiku aus

zo 04.12.2022
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Hachiku
Porridge Radio

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.

 

Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Porridge Radio 
21:30
Exclusief concert!

Met een doorbraakalbum naar buiten komen op de dag dat de wereld in lockdown gaat: geen cadeau. Het overkwam Porridge Radio, de band rond singer-songwriter Dana Margolin. Na maanden van opgebouwde hype en hoge verwachtingen bracht de groep het heerlijke 'Every Bad' uit, meteen goed voor een Best New Music stempel van Pitchfork, nominatie voor de Mercury Music Price en viersterren recensies van iedereen die het album te horen kreeg. "The nuanced album that indie rock has needed for years", vonden ze bij Paste, "something that could be – and certainly deserves to be – big" oordeelde The Guardian. Optreden zat er niet in, en Porridge Radio speelde uiteindelijk pas in 2022 de Europese tour die het album moest begeleiden, ondertussen met de eerste singles van opvolger 'Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky' toegevoegd aan de setlist.

 

Het wachten maakte de band niet minder gretig. In de stille jaren perfectioneerde Porridge Radio hun theatrale mix van artrock, postpunk en indie. Met hun catchy, slimme en bitterzoete songs blijven ze vol voor de gevoelige snaren gaan, maar het in mei verwachtte 'Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky' is zachter en speelser dan het bij momenten furieuze 'Every bad', hoewel het ook z'n momenten van catharsis kent. De songs blaken van zelfvertrouwen, en de band liet zich beïnvloeden door gevoelige urgentie van artiesten als Big Thief, Mitski en Sharon Van Etten, de rauwheid van bands als Deftones, elementen uit Americaanse emo en bij momenten zelfs de epische stadionsound van groepen als Coldplay.

 

Zowel live als op plaat is het absolute geheime wapen van Porridge Radio de magnetische aantrekkingskracht én de stem van Dana Margolin, door NME treffend beschreven als een “an ability to devastate you with an emotional hurricane, then blindside you with a moment of bittersweet humour" Het viertal uit Brighton heeft bakken podium ervaring opgebouwd en heeft een frontvrouw in de rangen die op het podium staat met de bevlogenheid van een Jenny Beth en de emotionele trefzekerheid van een Angel Olsen. Niet te missen!

Hachiku 
20:30

Na een trouwe fanbase uit te bouwen in de Australische indie scene werd Hachiku opgepikt door NPR, Bandcamp (Album of the day), DIY Mag, Clash Magazine en NME, en veroverde ze een plaatsje op het belangrijke SXSW festival. Met haar catchy melodiën en stevige wall of sound schopte ze het tot support van grote namen als José González, Courtney Barnett en The Breeders.