Pongo
Mahina

Pongo pt/ao

Mahina b

vr 06.10.2023
staand

I.s.m. Cultuurcentrum Brugge

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Mahina
Pongo
Pongo 
21:00

Pongo, de Angolees-Portugese diva van de kuduro, groeide op in een smeltkroes van sounds en ritmes. De soundtrack van haar jeugd werd gevormd door traditionele Angolese muziek, zouk uit de Caraïben en Brazilliaanse beats. Nadat haar familie vluchtte voor de Angolese burgeroorlog kwam Pongo in Portugal terecht, waar ze snel ingewerkt geraakte in de lokale muziekscene. In de clubs en in de straten van haar nieuwe thuisland kwam kuduro in zwang, de dansmuziek van haar moederland die meereisde met de diaspora. Als danser en rapper werd Pongo er gescout door Buraka Som Sistema, dat in 2008 een aardverschuiving veroorzaakte met hun album ‘Black Diamond’ en wereldhit ‘Kalemba (Wegue Wegue)’ met Pongo op vocals. Via de FIFA 10 soundtrack kwam Pongo de huiskamers van miljoenen gamers binnen.

Lees verder...

‘Kalemba (Wegue Wegue)’, voor Pongo een autobiografisch nummer over haar kindertijd, legde de basis voor haar muzikale handelsmerk: muziek die persoonlijk is en tegelijk een universele boodschap uitstuurt, terwijl de luisteraar wordt uitgenodigd om al dansend de droeve gevoelens even aan de kant te schuiven. Met haar hybride van Kuduro, melancholische pop, dancehall en EDM en met teksten in het Portugees en het Angolese Kimbundu geeft Pongo een nieuwe draai aan het genre. Haar COLORS sessie van ‘Bruxos’ haalde een indrukwekkende 1,7 miljoen views op YouTube en met ‘Kuzola’ kwam ze terecht in de FIFA 23 playlist.

 

Op haar debuutalbum 'Sakilda' (2022) voegt Pongo elementen van afrobeats, favela funk en afrofunk toe aan haar reeds eclectische mix, trouw aan haar gedrevenheid om genres en talen te mengen, culturele barrières te breken én en passant krachtige en onweerstaanbare clubmuziek te brengen. Haar concerten op Dour en in AB bewijzen dat een optreden van Pongo iedereen samenbrengt op een uitgelaten en zweterige dansvloer. Bring it on!

Mahina 
20:00

Mahina Ngandu werd geboren in Brussel in een artistieke familie en begon al op jonge leeftijd te schrijven en te tekenen. In 2015 kreeg ze bij Mama’s Open Mic voor het eerst de kans haar zangtalent met een groot publiek te delen, het begin van haar carrière als multidisciplinaire ‘chameleon’.

Dankzij haar sterke en veelzijdige persoonlijkheid, én als Afrikaanse vrouw, laat Mahina zich als zangeres uit op Afro pop, soul, RnB, Congolese melodieën en ritmes, reggae en meer. Ze maakt er haar artistieke uitdaging van om haar eigen stijl te vinden tussen die van ‘zwarte muziek’ uit verschillende tijden en plaatsen. Geïnspireerd door Amerikaanse vocalisten als de unieke Erykah Badu, Aaliyah, D’Angelo of India Arie, de Europese Amy Winehouse en Zap Mama, evenals de Congolese Mbilia Bel en Papa Wemba, bespeelt Mahina met haar fluwelen stem warme klanken van overal. Radio 1 is al mee en Mahina speelde al in de Roma, Het Depot, AB, Botanique en de Vooruit. Kom deze getalenteerde artieste ontdekken!

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
13.10
2023
vrijdag
vrij
13.10
2023
vrij
Booka Shade + Flashback Force + PingWing Soundsystem
<Club Cactus> 
The German melodic techno pioneers bring their iconic liveshow to Club Cactus.
Booka Shade + Flashback Force + PingWing Soundsystem
Cactus Club
22:00
16+
Loading Ticket Info
04.11
2023
zaterdag
zat
04.11
2023
zat
Coely + Madd9
De Belgische queen of hiphop, pop & r&b is back met een nieuw album!
Coely + Madd9
Cactus Club
19:30
Loading Ticket Info
11.11
2023
zaterdag
zat
11.11
2023
zat
Tiga + Asa Moto + Movulango
<Club Cactus> 
Pleasure from the bass with Turbo Records' king of jacking techno & big room electro
Tiga + Asa Moto + Movulango
Cactus Club
22:00
16+
Loading Ticket Info
15.11
2023
woensdag
woe
15.11
2023
woe
Teme Tan
Brusselse muzikale globetrotter stelt zijn nieuwe album voor
Teme Tan
Cactus Cafe
19:30
Loading Ticket Info