Fleddy Melculy b

vr 01.12.2023
staand

I.s.m. Stricto Tempo

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Fleddy Melculy 

Sinds hun verrassingshit ‘T-Shirt van Metallica’ is Fleddy Melculy een vaste waarde op de grote podia van België en Nederland. Een uniek fenomeen, want met hun combinatie van metal, hardcore en Nederlandstalige, maatschappijkritische teksten met een dikke knipoog blijft de band rond frontman Jeroen Camerlynck culthits aan elkaar rijgen. Hun debuutplaat ‘Helgië’ (Sony) kwam meteen binnen op 2 in de nationale charts en werd opgevolgd door een clubtour vol uitverkochte zalen, wat het illustere gezelschap in een halfjaar tijd deed opklimmen tot één van de meest populaire metalacts van het laatste decennium.

 

‘Feestje in uw huisje’, ‘Pinker’, ‘Geen vlees wel vis’ volgenden ‘T-shirt van Metallica’ op als Afrekeninghits en hun tweede album ‘De Kerk van Melculy’ (met o.a. ‘Varken’, ‘668’, ‘Moeidunidotcom’ en ‘Ik ben kwaad’) bracht Fleddy Melculy naar de podia van Graspop, Pukkelpop, Zwarte Cross en Groezrock, met als kers op de taart de support van Guns N’ Roses op Werchter 2017.

 

Lees verder...

Recht in de coronaperiode loste Fleddy ‘SABBATH FLEDDY SABBATH’ dat toch weer binnen kwam op de tweede plaats van de ultratop en de positie van de band als Benelux metaltopper opnieuw bevestigde. Met hun festival Fleddypalooza geeft de band bovendien nieuwe metalacts een zetje in de rug en Jeroen a.k.a. Fleddy Himself is een graag geziene gast op Studio Brussel waar hij o.a. De Zwaarste lijst presenteerde. Met hun vierde album ‘Antichlist’ geeft Fleddy Melculy de fans opnieuw waar voor hun geld: scheurende gitaren en een flinke dosis humor. Crowdsurfen geblazen!

Humo ***1/2 ‘De metalcore van Fleddy is retestrak en staat bol van invloeden uit de nineties: wij hoorden Pantera, Korn, Rage Against The Machine’