Dobrawa Czocher pl

di 24.10.2023
zittend
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Dobrawa Czocher 

Op haar debuutalbum DREAMSCAPES verkent de Poolse celliste en componiste Dobrawa Czocher de magie en betekenis van het dromen, een inspiratiebron die al eeuwenlang artiesten beweegt in hun creatieve exploten. Hoewel DREAMSCAPES haar eerste album is, is Czocher niet aan haar proefstuk toe. Op 30 jarige leeftijd heeft ze er een lijvige carrière als professioneel muzikant opzitten.

 

Dobrawa Czocher studeerde af aan twee prestigieuze scholen, de Chopin University of Music in Warschau en de Hochschule für Musik in Detmold. Vervolgens begon haar carrière aan de Junge Deutsche Philharmonie alvorens ze werd aangesteld als eerste celliste van het Neue Philharmonie Berlin en soliste bij Szczecin Philharmonic. 

Lees verder...

Samen met de Poolse pianiste Hania Rania, een vriendin, zette Czocher haar eerste stappen in compositie en contemporary classical. Hun samenwerking, “Bia?a flaga” en opvolger “Inner Symphonies” voor Deutsche Grammophon bezorgden hen wereldwijde erkenning en deed de interesse van Dobrawa Czocher verschuiven van technische perfectie naar vrije expressie. Op DREAMSCAPES toont de celliste met hulp van pianist en producer Niklas Paschburg, hoe comfortabel ze kan bewegen tussen klassiek en hedendaags, en hoor je invloeden die gaan van Brahms, over Philip Glass tot GoGo Penguin. Een prachtig concert in Cactus Café. Breaking Waves!

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

 

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
18.10
2023
woensdag
woe
18.10
2023
woe
Isbells
Intieme, melancholische indiefolk van eigen bodem - nieuw album 'Basegemiti'
Isbells
Cactus Club
19:30
Loading Ticket Info
30.11
2023
donderdag
don
30.11
2023
don
Ão
Saudade vibes van eigen bodem - album release concert
Ão
Cactus Cafe
19:30
Loading Ticket Info