Charlotte Adigéry & Bolis Pupul © Camille Vivier
Movulango

Charlotte Adigéry & Bolis Pupul b

Movulango b

vr 28.10.2022
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Charlotte Adigéry & Bolis Pupul

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.

 

Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Charlotte Adigéry & Bolis Pupul 
20:45

Cultural appropriation. Misoginie en racisme. Ijdelheid op social media. Post-kolonialisme en politieke correctheid. Niet meteen gespreksonderwerpen voor de dansvloer, maar Charlotte Adigéry & Bolis Pupul komen met plezier de regels aan hun laars lappen. Het Gentse duo, dat in 2019 doorbrak met hun 'Zandoli EP' op Soulwax label DEEWEE nemen als storytellers een unieke plaats in in de electronische muziek. In België waren we al mee sinds Charlotte's cameo in de 'Belgica'-soundtrack van Soulwax, maar ondertussen is het duo wereldwijd doorgebroken en kregen Charlotte en Bolis door Pitchfork het felbegeerde 'Best New Music' label opgespeld voor hun debuutalbum 'Topical Dancer'.

 

Dansvloerknallers als 'Blenda', 'Haha' en 'Ceci n'est pas un cliché' houden zowel het middenrif in beweging als het hart op de juiste plaats. Charlotte Adigéry & Bolis Pupul weten perfect de tijdsgeest aan te voelen, en kneden deze met hun speelse synths en drummachines tot een dansbare koek - nooit belerend, en altijd met een knipoog.

 

In het spoor van hun uitverkochte AB show kondigen Charlotte & Bolis ook een concert aan in Brugge. Cactus Club is where it's at!

Movulango 

Movulango is het muzikale alter ego van de 25-jarige Mozes Mosuse, nieuwe protégé op het DEEWEE label van Soulwax. Als tiener kwam Moses in contact met de in-your-face electro sound van Ed Banger, Daft Punk en Justice, later ontdekte hij de Krautrock van Neu! en Can en de klassieke popharmonieën van The Beach Boys en The Beatles. Simultaan evolueerde hij van danceproducer en dj, die samen met Asa Moto’s Oliver Geerts sets mocht draaien op de feesten van 2manydj’s, tot muzikant en zanger.

 

Als Movulango heeft Mozes zijn eigen stem gevonden. Het is het resultaat van een muzikaal rijpingsproces, onder goedkeurend oog van de Dewaele-broers. “Het is één van de artiesten waar we het langst mee gewerkt hebben voor we de muziek uitbrachten”, aldus David Dewaele. “We noemen hem altijd de psychedelische romanticus van de studio.”

Op zijn debuut EP ‘Mirror Man’ combineert Movulango 60’s psychedelica met frisse electronica; de hypnotische kracht van The Beta Band en de geestverruimende sound van The Flaming Lips, Spiritualized en Vangelis.

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
12.11
2022
zaterdag
zat
12.11
2022
zat
High Hi + Mayorga
Catchy en poppy indie. Nieuw album 'Return To Dust'
High Hi + Mayorga
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
03.12
2022
zaterdag
zat
03.12
2022
zat
Zwangere Guy & Lander Gyselinck
<Close Encounters> 
De meest beruchte tong & strafste stokken van het land - Album Release 'Pourriture Noble'
Zwangere Guy & Lander Gyselinck
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info