TRAAMS
Maze

TRAAMS uk

Maze b

wo 26.10.2022
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.

 

Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

TRAAMS 

Sinds 2011 is TRAAMS het slimste jongetje van de Britse gitaarklas. Met hun scherpe combo van motorische drums, dissonante gitaren en hypnotische baslijnen mikken ze krautrock, shoegaze en postpunk in de blender, tot een catchy en opwindend resultaat. TRAAMS - een militair acroniem voor ’Time Reference Angle of Arrival Measurement System’ - plaveiden samen met generatiegenoten als Eaguls, Iceage, Gilla Band en Preoccupations de weg voor de postpunk revival van de jaren 2010. Zelf gelden ze als een belangrijke invloed voor veel bands die de laatste jaren de gitaar omgespten en hun twee albums ‘Modern Dancing’ en ‘Grin’ groeiden uit tot cultplaten onder indieliefhebbers. Live deelt het drietal uit Chichester graag rake klappen uit. Dat waren ze van plan te doen op Cactusfestival op zondag 10 juli, maar helaas moesten ze in extremis verstek geven. Op 26 oktober maken ze dat echter helemaal goed, met een concert in het gloednieuwe Cactus Café. Daar brengen ze meteen hun nieuwste plaat mee, 'Personal Best', die in Juli uitkomt op Fat Cat en waarvoor ze o.a. samenwerkten met Joey Casey van Protomartyr.

Maze 

Het Brugs-Gentse postpunk combo Maze is geen onbekende voor Belgische fans van grofschurende gitaarmuziek. Met hun zeldzame releases groeide de band uit tot een vaste waarde in onze underground. Hun bevreemdende en bij momenten oncomfortabele liveshows sleuren het publiek mee in een dystopische draaikolk van noise en pompende ritmes, even gitzwart als bezwerend, met de abstracte vocale uithalen van Arjen Verswijfelt on top. Sinds de komst van drummer Timo Fannoy (Frankie), vond Maze de ideale line-up voor een verdere evolutie van hun sound. De band, die verder bestaat uit bassist Timo Bonneure en gitarist Ewoud Vermote werkt aan nieuw materiaal, waarvan de eerste singles in het najaar verschijnen. Daarvoor kropen ze in de studio met Bert Vliegen (Sophia, Whispering Sons). Voor fans van Iceage, Total Control, Institute, etc.

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
20.10
2022
donderdag
don
Exclusief concert!
20.10
2022
don
deathcrash
<Breaking Waves> 
Intense & mesmerizing slowcore ffo Slint, Codeine, Mogwai & early Low
deathcrash
Cactus@Villa Bota
20:00
Loading Ticket Info
12.11
2022
zaterdag
zat
12.11
2022
zat
High Hi + Mayorga
Catchy en poppy indie. Nieuw album 'Return To Dust'
High Hi + Mayorga
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
04.12
2022
zondag
zon
Exclusief concert!
04.12
2022
zon
Porridge Radio
Mercury Prize nominated bittersweet indierock/ New album 'Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky'
Porridge Radio
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info