Jim White
Chris Eckman © Jaka Babnik

Jim White us

Chris Eckman us

za 04.06.2022
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.
Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Jim White 

De Amerikaanse singer-songwriter Michael Davis Pratt, beter bekend als Jim White, is van vele markten thuis; van taxichauffeur tot bokser, van dominee tot professioneel surfer. Hij deed het allemaal. Een boeiend leven, dat verfilmd werd in de roadmovie ‘Searching for the Wrong Eyed Jesus’. In de film krijgen we ook een inkijk in z’n muzikale carrière, want als alternatieve country- en rootsmuzikant heeft hij eveneens z’n strepen verdiend.

 

Jim White werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne van Talking Heads en werkte laten samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba en Aimee Mann. White wordt wel eens ‘The king of country noir’ genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen. Met zijn recentste plaat ‘Misfit's Jubilee’ (2020) kon White bij pers en publiek op veel lof rekenen. Uitkijken naar 4 juni, wanneer hij de plaat eindelijk live kan voorstellen aan het Brugse publiek.

Chris Eckman 

Singer-songwriter Chris Eckman verdiende eerder zijn sporen als frontman bij de Amerikaanse rock band The Walkabouts. In 2012 hield de band ermee op en waagde Eckman zich, naast passages bij andere bands Dirtmusic en Distance, Light & Sky, aan een solocarièrre. Met succes, want ondertussen is Eckman al aan z’n vijfde studioalbum toe. Die verscheen in 2021, te midden de coronapandemie en kreeg de titel ‘Where The Spirit Rests’ uit.

 

Eckman deed beroep op de diensten van de Britse elektronische componist Alastair McNeill (bekend van zijn werk bij o.a. Roísín Murphy) en stelde een ensemble samen waar onder andere gitarist Chuck Johnson, violiste Catherine Graindorge en keyboardist Chris Cacavas deel van uitmaken. Het resultaat is zijn meest persoonlijke werk tot nu toe. Een intiem album met verlies en verlossing als rode draad, thema’s die perfect passen bij de vreemde tijden waarin we ons momenteel bevinden.

 

Chris Eckman stelt zijn nieuwe plaat op 4 juni voor aan het Brugse publiek in Cactus Club.

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
26.08
2022
vrijdag
vrij
26.08
2022
vrij
Condor Gruppe
<Uitwijken> 
Groovy en hypnotiserende soundtrack ffo Ennio Morricone, John Carpenter, Sun Ra
Condor Gruppe
Fort van Beieren
20:00
Loading Ticket Info
03.11
2022
donderdag
don
Exclusief concert!
03.11
2022
don
Midlake + pet deaths
Cinematic indie veterans return with an amazing new album - 'For The Sake of Bethel Woods'
Midlake + pet deaths
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info