...
     
Ghost Woman + Jimmy Diamond
donderdag 09.03.2023
Loading Ticket Info
Wanneer:

donderdag 09.03.2023

deuren

Jimmy Diamond

Ghost Woman

locatie

Cactus Cafe

opstelling staand
Ghost Womanuk21:30

Ghost Woman is het project waaronder multi-instrumentalist Evan Uschenko zijn psychedelische pareltjes toevertrouwt aan zijn Tascam 388 taperecorder. Op tour als lid van de band van Michael Rault raakte Uschenko geïnspireerd door de bands waarmee hij het podium deelde. De hallucinerende klanken van Nederlander Jacco Gardner, de jams van King Gizzard & The Lizzard Wizard, de groove van Mild High Club: wie het weet hoort ze meteen terug in zijn debuutplaat, die hij eerder dit jaar uitbracht op Full Time Hobby. Met een sound die bengelt tussen 60’s psychrock à la Captain Beefheart, de slacker van Pavement en Kurt Vile en geïnjecteerd met een shot kraut die doet denken aan BEAK> en Can raakt Ghost Woman een muzikale sweet spot die je doet meewiegen op z’n lome groove.

 

Op het voor januari geplande ‘Anne, If’, opnieuw bijna volledig geschreven, ingespeeld en opgenomen door Uschenko zelf, gaat Ghost Woman verder en wordt het geluid verbreed en uitgediept. Vooruitgeschoven singles ‘Broke’ en ‘The End of The Gun’ tonen meteen het talent van Uschenko om een compacte groove en catchy melodieën te linken aan straffe songs die klinken alsof ze elk moment in de tijd gemaakt kunnen zijn. Live is Ghost Woman geen soloproject, maar een trio met Uschenko’s creatieve en romantische partner Ille Van Dessel (van de Belgische punkband Poolface) op drums en Nick Hay op gitaar. Ghost Woman ging al mee op tour met Brutus, Dry Cleaning en Chad Vangaalen en speelde op het psych festival Levitation France. Breaking Waves!

Jimmy Diamondnl20:30

De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. In het najaar van 2021 verscheen ‘Common Sense // Commotion’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock. Vergaande plannen voor verdere releases moeten een gevolg gaan krijgen in 2022, waarbij wordt samengewerkt met onder andere Timothy Showalter, producer Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Madrugada, Emma Ruth Rundle) en Excelsior Recordings. Fans van Jim James, Ray LaMontagne, Richard Swift zullen de eigenzinnige sound van Jimmy Diamond zeker waarderen.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->