...
     
CIVIC + Roda Lits
woensdag 17.05.2023
Loading Ticket Info
Wanneer:

woensdag 17.05.2023

deuren

Roda Lits

CIVIC

locatie

Cactus Cafe

opstelling staand
CIVICaus21:30

Met een aanbevelingsbrief van fanboy Henry Rollins stuurt Melbourne haar vettigste protopunk quintet CIVIC richting Brugge. CIVIC brak in 2018 uit de lokale scene met hun debuut EP 'New Vietnam'. Zeven ultrastrakke jams die een bescheiden hype veroorzaakten in de internationale punkscene. Hun aussie take op high speed Rock ’n’ Roll sloeg meteen aan en hun wilde liveshows deden de rest. In België sprong StuBru op de kar en speelde CIVIC o.a. op Leffingeleuren.

 

Het CIVIC recept: eerbetoon aan de klassieke sound van MC5 en The Stooges met een avant-charched randje: rauw, met scheurende gitaren, versplinterende drums, pompende bas en een briesende frontman on top. Hun nieuwe album staat gepland op Flightless Records van King Gizzard & The Lizard Wizard en belooft opnieuw een splinterbom te worden voor wie de versterkers graag op 11 zet. Breaking Waves!

Roda Lits20:30

Roda Lits is een vierkoppige garage rock ‘n’ roll band uit Antwerpen. Hun vuile en rauwe sound is een eerbetoon naar de klassieke garage rock van vroeger, die ze afwerken met een modern randje.
Na hun zelf uitgebrachte EP in 2017 kwam Roda Lits in 2018 met een 7-track album ‘Common Specimen / Indoor Mold'. Een plaatje waar ze gitaarnoise, een tribute aan Olivia Newton John en een goeie vleug weirdness naadloos in elkaar mixen.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->