...
     
Alpha Steppa + Ras Tinny & Nai-Jah + Kingstep soundsystem & King Stanley + Forward Fever
zaterdag 03.06.2023
Loading Ticket Info
Wanneer:

zaterdag 03.06.2023

deuren

Forward Fever

Kingstep Soundsystem + King Stanley

Alpha Steppa + Nai-Jah & Ras Tinny

locatie

Cactus Club

leeftijd 16+

opstelling staand

I.s.m. Forward Fever

Alpha Steppa + Nai-Jah & Ras Tinnyuk/fr/irl00:00

Alpha Steppa staat aan het hoofd van het label Steppas Records en is een van de leden van het collectief ‘Dub Dynasty’, het resultaat van de samenwerking met zijn vader en zijn tante (Alpha & Omega). Ben Alpha aka Alpha Steppa is opgegroeid te midden van dubplates en sound systems. Intussen is hij uitgegroeid tot een getalenteerde en gewaardeerde producer die een brug slaat tussen de muziek uit zijn jeugd en de nieuwe generatie bass music waartoe hij zelf behoort. Alpha Steppa en zijn partner in crime, de geëngageerde zanger Ras Tinny, laten je proeven van de tracks die ze samen hebben gemaakt en die ook te horen zijn op de live-opnames ‘Street Dub’, uitgebracht door Steppas Records. 

 

Ras Tinny is lid van de Steppas Records familie en was al meermaals te gast op Dub Revolution. Naast vele collaboraties met Alpha & Omega en Alpha Steppa, werkte Ras Tinny ook samen met Echobus, JahYu, Dub Investigation, Forward Fever, Dub Kazman en Wudub.

 

Nai-Jah maakte kennis met de dubbeweging tijdens Dubcamp 2016. Daaruit groeide het verlangen om zelf ook uplifting music te maken. De ontmoeting met Alpha Steppa maakte de weg vrij voor een dieper begrip van de beweging. Nai-Jah heeft maar één doel: lichaam en geest wakker schudden.

Kingstep Soundsystem + King Stanleyb/uk23:00

Het Belgische Kingstep Soundsystem, 'The Beljam Lions', draaien sinds 2008 roots reggae dubs. Of ze nu een DJ-set of op een soundsystem draaien, Kingstep zet elke party of festival in België, Europa en zelfs in Gambia, waar het allemaal begon, on fyah! In de studio hebben ze samengewerkt met Admiral Tibett, Jahmali, Courtney Melody, Prince Allah en vele andere internationale artiesten en producers. Kingstep Soundsystem breng King Stanley mee, een Britse zanger & producer uit Birmingham. Hij brent een unieke mix van ritmische reggae songs met een aparte swingende stijl. Vanaf de leeftijd van 10 jaar werd King Stanley beïnvloed door de sound van Studio One, Bob Marley, Dennis Wilson, Aggravators en vele andere Jamaicaanse talenten. Recente releases zijn 'Universal Love' (vibescreator records) 'Kingdom' (Black Redemption) en 'Voyager' (Kingstep soundsystem).

Forward Feverb22:00

Forward Fever heeft sinds hun ontstaan eind jaren '90 niet stilgezeten. Ze delen het podium met een hele resem artiesten uit de reggae- en dubscene in binnen- en buitenland. Naast hun dj-sets zijn ze ook productief in de studio. Hun eerste single, 'Rasta We Rasta' met Danny Red, Idren Natural en Jamma Dim werd een anthem in de soundsystemwereld.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub

REEKSEN ->