...
     
Zwangere Guy & Lander Gyselinck + Fulco
zaterdag 03.12.2022
Loading Ticket Info
Wanneer:

zaterdag 03.12.2022

20:00 deuren

20:30 Fulco

21:30 Zwangere Guy & Lander Gyselinck

locatie

Cactus Club

opstelling staand

I.s.m. KAAP

Zwangere Guy & Lander Gyselinckb21:30

Zwangere Guy en Lander Gyselinck ontmoetten elkaar op het podium enkele jaren geleden in de oude Recyclart. Een ontmoeting die bij beiden artistieke aardkorsten zou gaan doen verschuiven. De één de meest gewiekste en beruchte tong van het land, vlotjes Belgische rapgeschiedenis schrijvend met klassiekers, maar met haviksogen altijd op zoek naar wat hiphop doet leven. De andere zich koppig met stokken loswrikkend uit het jazzkeurslijf, op zoek naar ongeziene beat-oorden.

 

Uit die ontmoeting en tegen de achtergrond van de voor artiesten afstompende coronaperiode vonden ZG en LG elkaar als sparringpartners. Zwangere Guy laat het harnas zakken en rapt over onzekerheden, zelf-afschuw, kwaadheid en verdriet. Lander Gyselinck ontpopt zich van meesterdrummer tot componist en arrangeur op zoek naar melancholie, de rapper uitdagend tot experimentelere woordstromen. De straatdealer met grote mond op pad met de jazzridder.

 

Lander Gyselinck - drum
Gorik Van Oudheusden - vocal
Bert Cools - gitaar, synths
Louise Vandenheuvel - bas
Adriaan Vandevelde - synths, piano 
Sam Comerford - fluit, bas klarinet, klarinet, bansuri, tenor saxofoon

Fulcob20:30

FULCO bezingt de alledaagse waan-zin. De Gentse Nederlander speelt bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar werkt in de tussentijd voortdurend aan Nederlandstalige nummers. Een losgeslagen muzikaliteit en een heerlijk rijke taal, veel melodie en zelfs post-punk.

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden.

REEKSEN ->