...
     
Antunes + NVZ + AWA (Team Damp) + Bruce Blanchard
vrijdag 11.11.2022
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 11.11.2022

deuren

AWA

NVZ

Antunes

Bruce Blanchard

einde

locatie

Cactus Club

opstelling staand

I.s.m. DO vzw

Antunesnl01:00

De Afrikaanse clubscene wordt sinds enkele jaren gedomineerd door het brede gamma aan soorten afrobeats. Nigeria spande lange tijd de kroon met artiesten als Burna Boy, Mr Eazi en Davido, die ondertussen ook doorgebroken zijn in de mainstream.


Sinds korte tijd is amapiano aan een snelle opmars bezig. De stroming die ontstond in het nachtleven van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg en Pretoria wist met ongeziene snelheid de sets van deejays te infiltreren. Master KG’s 'Jerusalema' gaf reeds hints van de nieuwe stijl mee, maar echte fans van het genre refereren naar pioniers als MDU a.k.a. TRP en Kabza De Small. Amapiano, een mix van elementen uit Deep House met percussieve bassen, karakteristieke polyritmes en ambient synths, laat zich kenmerken door diepe tracks met een lange opbouw en een baslijn die vaak pas laat – maar met volle kracht – invalt. Na Zuid-Afrika landde Amapiano in Londen, waar vooruitstrevende sterkhouders uit de Grime- en UK Funky-scene rond labels als Hyperdub en Rinse tracks opnamen in hun dj sets en elementen in hun producties.

 

In Nederland bracht Antunes ampiano al naar de grootste festivals. De ambassador van het genre nodigt twee guests uit: NVZ en de Gentse dj Bruce Blanchard.

<INVITED>