...
     
Dandelion Soundsystem w/ Isayah & Piyazawa + Kologne aka Singing Cologne + Ras Tinny + Rudy Roots + Forward Fever
zaterdag 09.04.2022

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.

 

Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Loading Ticket Info
Wanneer:

zaterdag 09.04.2022

22:00 deuren

04:00

einde

leeftijd 16+

opstelling staand

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en Forward Fever.

Dandelion Soundsystem with Isayah & Piyazawad

The Good Vibes Generator

 

Voor het eerst te zien op Belgische bodem: Dandelion Soundsystem. Dandelion behoort, met hun prachtige, zelfgebouwde soundsystem en tonnen good vibes, tot het kruim van de Duitse Soundsystemcultuur. Hun samenwerkingen met onder andere Sista Sherin, Treasure Irie, Conscious Fyah en Piyazawa maken van elke sessie een heel speciale ervaring.

 

Dandelion ontstond rond de eeuwwisseling. Sindsdien organiseerden ze sessies met grote namen als Jah Shaka, Aba Shanti-I, Channel One, King Shiloh, Alpha & Omega en Zion Gate Hi-fi. Daarnaast host Dandelion Soundsystem jaarlijks de beroemde Rootsbase op het Fusion Festival in de buurt van Berlijn. In 2009 richtte Dandelion eveneens een eigen platenlabel op; New Flower Records.

 

Bereid je voor op een unieke soundsystemervaring op Dub Revolution!

Kologne aka Singing Colognejam

Special Guest Performance

 

Oral Kirk Brown aka Kologne, groeit op op het platteland in Linstead, Jamaica en begint al op jonge leeftijd te zingen. Zijn talent wordt al snel opgemerkt en hij wordt gevraagd om op te treden op allerlei evenementen. Eind jaren ’80 leert Kologne producer Fatis 'Xterminator' Burrell kennen. Die brengt hem in contact met een andere grote naam in de reggae-wereld; Sizzla. Die neemt Kologne mee op Europese tournee, wat de aanzet voor een succesvolle solocarrière betekent.

 

Door de jaren heen bracht Kologne heel wat eigen materiaal uit zoals de EP ‘Ease Off’ in 2018 en het full album ‘A New Chapter’. Hij werkte in het verleden samen met grote namen als Max Romeo, Linval Thompson, Rupert McKenzie, Roots Radics, Turbulence, Juicy Badness en Sidney Mills.

Ras Tinnyirl

The Monsoon Come!

 

Vast lid van de Steppas Records family. Naast het vele werk met Alpha & Omega en Alpha Steppa werkte Ras Tinny in het verleden samen met Echobus, JahYu, Dub Investigation en vele anderen. Zijn diepe teksten en opvallende stem zijn z’n handelsmerk. Zijn eerste internationale optreden was op Dub Revolution enkele jaren geleden, Ras Tinny mag dus op deze reunie-editie absoluut niet ontbreken!

Rudy Rootsb

We love soundsystem to the max!

 

De vaste mc van Youth & Truth Soundsystem heeft in deze contreien weinig introductie nodig. Naast de vele sessies met Youth and Truth is Rudy Roots ook actief bij soundsystems als Black Pearl en Young Veteran. In 2016 Kwam zijn eerste vinyl release 'To the Max' uit op  Forward Fever Recordings.

Forward Feverb

Forward Fever heeft sinds hun ontstaan eind jaren '90 niet stilgezeten. Ze reisden Europa rond en deelden het podium met een hele resem artiesten uit de reggae- en dubscene. Naast hun dj sets en radiowerk zijn ze ook productief in de studio. Hun eerste single, ‘Rasta We Rasta’ met Danny Red, Idren Natural en Jamma Dim werd een anthem in de soundsystemwereld. Sindsdien bracht Forward Fever nog een heleboel andere tracks uit op labels als AbabaJahnoy, Indica Dubs, Woodland Records, Vibes Generator, Reservoir Dub en hun eigen Forward Fever Recordings. Sinds jaar en dag zijn ze medeorganisator van Dub Revolution.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub

REEKSEN ->