...
     
Niels Broos & Jamie Peet + Mattias De Craene
vrijdag 22.05.2020

In het licht van de ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus werd dit concert geannuleerd. Tickets werden terug betaald.

Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 22.05.2020

20:00 deuren

23:00

einde

opstelling staand

I.s.m. KAAP.

Niels Broos & Jamie Peetnl

Net zoals ons 'eigen' BeraadGeslagen brengt het Nederlandse wonderduo Niels Broos & Jamie Peet een eigenzinnige mix van jazz, hiphop en elektronica. De chemie tussen deze topmuzikanten is op het podium meer dan aanstekelijk. Het duo ontstond heel organisch toen ze elkaar beiden door de jaren heen vaak tegen het lijf liepen, steeds weer in andere muzikale formaties. Tijdens soundchecks en na repetities ontstonden er zo spontane jams, waarbij ze elkaar meteen goed wisten aan te voelen. Al snel begonnen ze samen op te treden met volledig geïmproviseerde liveshows en ontpopten ze zich tot het ultieme hedendaagse geluid van de Nederlandse underground.


Toetsenist Niels Broos is een exponent van de eigentijdse muziekgeest en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo met wie hij samenwerkte op diens laatste 'Brainfeeder' plaat. Drummer Jamie Peet trad op met Kris Bowers en Dominic J. Marshall. Beiden hebben ze een eigen geluid en stijl en kunnen zichzelf tot de meest invloedrijke muzikanten van Nederland rekenen. Hun muziek doet op bepaalde momenten denken aan Taylor McFerrin en Marcus Gilmore, al is de invloed van Autechre en Aphex Twin nooit ver weg.

Mattias De Craeneb

Nieuw en sterk reizend aan het Vlaamse jazzfirmament: de ster van Mattias De Craene! Met zijn experimentele blaasstijl hakte de Gentse saxofonist als lid van Nordmann een eigen niche uit in de belpop en met het licht ontvlambare MDC III speelde hij festivals als Pukkelpop en Leffingeleuren plat. MDC III, ofte Mattias De Craene Trio, krijgt nu een vervolg in Mattias De Craene Solo; een 'instrumentale trip waarbij repetitie en minimalisme een gedeelde rol spelen in een film zonder beeld'.

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden.

REEKSEN ->