...
     
Sarathy Korwar + Mattias De Craene III
zaterdag 04.11.2017
Loading Ticket Info
Wanneer:

zaterdag 04.11.2017

deuren

Mattias De Craene III

Sarathy Korwar

einde

In samenwerking met KAAP.

Sarathy Korwaruk21:30

De in India opgegroeide percussionist en producer Sarathy Korwar combineert zijn muzikale achtergrond in de tabla met zijn liefde voor jazz en westerse percussie-instrumenten. Met het oog op een carrière in muziek verhuisde Sarathy naar Londen, waar hij als sessiedrummer in contact kwam met de lokale jazzscene en voortrekkers als Shabaka Hutchings (Sons of Kemet, The Comet is Coming), Cara Stacey (Kit Records) en klarinettist Arun Ghosh.


Zijn eigen debuutplaat, 'Day tot Day', kwam in 2016 uit op het legendarische elektronicalabel Ninja Tune. Voor de plaat, een combinatie van jazz, electronics en traditionele ritmes, trok Sarathy naar India voor opnames met de Siddi’s, een etnische groep van Afrikaanse afkomst die bekend staat om hun muziek en dans.

'Day to Day' werd ondersteund door de Steve Reid Foundation, onder toeziend oog van Four Tet, Gilles Peterson, Floating Points en Koreless. Met zijn band ging Sarathy Korwar al op tour met Kamasi Washington en behoorde hij tot de hoogtepunten van het showcase festival SXSW en het toonaangevende ReWire festival in Den Haag. Daarenboven mocht hij ook het bezoek van de Dalai Lama aan het Royal Opera House in Londen muzikaal opluisteren.

Mattias De Craene IIIb20:30

Voor het trio dat zijn naam draagt lijfde Mattias De Craene (Nordmann) percussionisten Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt, Black Flower) en Lennert Jacobs (The Germans, Hong Kong Dong, Public Psyche) in. Resultaat: een driespan topmuzikanten die actief zijn in de werelden van pop, jazz, improvisatie en experiment.

 

Mattias De Craene III is muziek in zijn meest vrije vorm: vrij van beperkingen en vrij om een eigen logica te vinden. Wat abstract en introspectief is op het ene moment kan - gradueel of plots - evolueren naar krachtige extase. Beide drummers vinden elkaar in complexe ritmische patronen terwijl de sax van Mattias heen en weer springt van subtiel en bezwerend naar agressief en exuberant. Een concert om je door te laten aanvallen!

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden.

REEKSEN ->