...
     
Kneedelus - A live collaboration between Kneebody & Daedelus
woensdag 18.05.2016
Loading Ticket Info
Wanneer:

woensdag 18.05.2016

20:00 deuren

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum, De Werf en Vrijstaat O.

Kneedelusus

De theorie van Technologische Singulariteit – het steeds ingrijpender versmelten van mens en computertechnologie – is sinds zijn ontstaan een steeds vaker terugkerend concept in populaire cultuur. Ook in jazz is het samenkomen van electronische- en live-elementen de laatste decennia een vaak gebruikte techniek. Bij weinig artiesten klinkt deze symbiose zo organisch als bij Kneedelus, het project van producer en muzikant Daedelus en het Grammy-genomineerde jazzcombo Kneebody.

 

Als Kneedelus versmelten Daedelus en Kneebody tot één geheel. Het resultaat is een complexe en vooruitstrevende jazzplaat, waar de tegendraadse melodieën van Kneebody naadloos overgaan in Daedeluscomplexe ritmiek. Flying Lotus' vlaggenschip Brainfeeder (Gaslamp Killer, Tokimonsta, Mr. Oizo) bracht de plaat uit en trekt zo de lijn door die het al startte met Kamasi Washington's ‘The Epic’. Naast thuishaven voor experimentele electronics en beats profileert Brainfeeder zich steeds meer als vooruitstrevend jazzlabel waarop artiesten passen die de vrijheid en experimenteerdrang van jazz linken aan deze van hedendaagse electronica en hiphop. Met Kneedelus heeft Fly Lo alvast een nieuw paradepaard op stal staan!

'Deze jongens zijn deeltjesversnellers met sax, drums, trompet en sampler die botsen en energie opwekken. En je behoeft niet eens een duur brilmontuur of academische graad om er warm van te worden.' - Knack Focus ****

 

'Supernova of a record' - Pitchfork, 8.0

 

'What shines here are the tracks that make obvious, in fits and bursts, the fusion between technology and live instrumentation!' - Exclaim! 7/10

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden.

REEKSEN ->