...
     
Dj Krush + Up High Collective + Moodprint + Mr. Comb
vrijdag 25.03.2016
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 25.03.2016

22:00 deuren

22:00 Moodprint

23:00 Up High Collective - Beat Set

00:00 Dj Krush

01:30 Mr. Comb

Dj Krushjp00:00

Hiphop pioneer en turntable wizard Krush is terug in België, en voor het eerst in 11 jaar mét een nieuwe plaat onder de arm. De Japanner is een van de meest inspirerende dj's en producers uit de golden era van het hiphopgenre. Hij trok het concept 'dj' wagenwijd open door zijn turntables als instrument te gebruiken en met live muzikanten on stage te werken.

 

Zijn muziek - opgebouwd uit abstracte breaks, organische samples en jazzy atmosfeer – balanceert knap tussen club en koptelefoon en is een enorme inspiratiebron voor hedendaagse producers als Flying Lotus en Free The Robots.

 

Live bespeelt de sound of Japan zijn draaitafels als een onvervalst mastermind en voorziet hij dagtrips richting techno, jazz, dub, rock en drum 'n' bass. Na zijn doortocht in 2006 bekeerde Cactus zich definitief tot het Krushdom. Tijd voor een nieuwe passage!

Moodprintb22:00

Ook Moodprint maakt het mooie weer op het Leuvense Tangram Records. Zijn producties zijn een fijne blend van hiphop, bass, electronics en funky music. Bij dj-sets komt daar al eens een streepje footwork of future beats bij. De snel rijzende ster uit Leuven mocht samen met Up High en Poldoore plaatjes draaien op de eerste, door Lefto gehoste Boiler Room in de Brusselse Bonnefooi en schoof recentelijk de beats onder een nieuwe Brihang track. Fresh, jong en waanzinnig getalenteerd.

Up High Collective - Beat Setb23:00

Up High Collective zijn Ducap, Oddlaner, Sir-5, DIA and William. Het beste te beschrijven als een audiovisueel live bass collectief. Strakke producties, live beatjuggling en scratches en mind blowing visuals. Up High releaste al op Brownswood, On Point en Tagram Records. Een nieuwe EP wordt verwacht en zit nu al in de platenbakken van The Gasslamp Killer, Clap!Clap!, Kutmah en House Shoes.

Mr. Combb01:30

Mr. Comb maakt deel uit van het Brusselse collectief Food for Ya Soul en mocht in die hoedanigheid al opdraven op Gilles Peterson’s Worldwide festival én in Silencio, de befaamde nightclub van David Lynch. Genoeg beats, funk, soul, bossa en old-school hip hop om het feest te laten doorstomen tot de vroege uurtjes.

<Sonar Sounds>