...
     
The KVB + Melting Time
vrijdag 10.04.2015
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 10.04.2015

The KVBuk

'Nouveau-shoegaze' of 'new-romantic synthwave'. Welke term je ook op The KVB plakt, om het duistere en wavey karakter van hun muziek kun je moeilijk heen. Baslijnen die zo weggeplukt lijken uit de new wave, bedekt met een dikke laag distorted synths en de ijzig zachte stem van zanger Nicholas Wood er bovenop. Fans van My Bloody Valentine, Joy Division en meer recentelijke geestesgenoten als The Soft Moon en Tropic of Cancer krijgen hiermee volop waar voor hun geld.

 

Sinds 2010 loste het duo een mooie verzameling albums, cassettes en mini-albums die stuk voor stuk op laaiende reacties konden rekenen van o.a. NME en Resident Advisor. Kers op de taart was de in 2014 uitgebrachte EP 'Out Of Body' (met hulp van Anton Newcombe van Brian Jonestown Massacre), als voorbereiding op het eerste officiële full-album dat er deze lente aankomt. De band mocht tevens aantreden op ATP in 2013 en staat dit jaar op beide edities van Primavera. Over een kwaliteitsmerk gesproken!

 

Melting Timeb

De jongens (en meisje) van Melting Time tappen gretig uit de donkerste vaatjes van de jaren 80. Flarden post-punk met verse wave, maar ook duidelijk beïnvloed door de Scandinavische punk van Iceage en the gothic shoegaze van The Horrors. Wie bovendien geen rillingen krijgt van de diepe bariton van zanger Niels Elsermans moet zich dringend eens laten nakijken. Gezegend met een ferme live-reputatie versierde de band al verschillende coole supports ten lande en een heuse UK-tour. Op Humo's Rock Rally trapte de Melting Time het tot de halve finale en hun eerste single 'Sun' werd geproducet door Jean Marie Aerts van TC Matic.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->