Simbad

Simbad uk

Lefto b

Biaz b

za 11.05.2013
Loading Ticket Info
Simbad 

Simbad Stanislas is een supersonische revelatie. Zijn debuut vol retro soul, house en hip hop wist ook de hoofden van de wereldwijde technogemeenschap op hol te brengen. Met drie albums en meer dan 200 producties werd hij een van de meestgevraagde beatmakers in de hedendaagse elektronische muziekscene. Simbad is een frequent flyer tussen London, Tokyo, New York en Puerto Rico en werkte samen met o.a. Ron Trent, Robert Owens, Gonzales, Tony Allen, Bugz In The Attic en Talvin Singh. Zijn warmbloedige beats zijn ruimdenkend, positief, multicultureel en springen van jazz naar reggae, funk, hip hop, dub, garage, deep house, techno en soul. Een grenzeloos muzikaal talent.

Lefto 

België is duidelijk te klein voor deze dj met baard én wereldfaam. Steeds op zoek naar nieuwe volgelingen, speelt Lefto o.a. in Japan, Singapore, New York en Los Angeles. Steeds op zoek naar nieuwe geluiden ook, maar toch houdt Lefto steeds één oor in ’t verleden, stevig geworteld in jazz en hip hop. In zijn eclectische sets switcht hij moeiteloos tussen hip hop, funk breaks, future bass Zuid-Amerikaanse invloeden en wilde Afrikaanse ritmes.

 

Lefto onderhoudt banden met labels als Brownswood, Blue Note, !K7 en Stones Throw, heeft zijn eigen programma op Studio Brussel, is curator van een eigen podium op Dour Festival en clubnights in samenwerking met Democrazy, is resident dj op het Worldwide Festival sinds 2008 én vriend aan huis bij Gilles Peterson.

<Sonar Sounds>

Een clubreeks voor elektronische geluidsfenomenen! Cactus Muziekcentrum dweilt het elektronische firmament af, op zoek naar ‘the future sound of electronic music’ ofte future beats, nu-jazz, left field dance, broken beats, soundscapes, dubstep … Een strooptocht langs labels als Ninja Tune, Warp, Hyperdub, Brainfeeder en Brownswood Recordings. Cactus Club verbouwen we voor de gelegenheid tot een intieme club.