Mala In Cuba

Mala In Cuba uk, live

Swindle uk

Pomrad b

vr 12.04.2013

I.s.m. Concertgebouw Brugge.

Loading Ticket Info
Mala In Cuba 

Mala (Mark Lawrence) is dj, producer, platenbaas van het DMZ-label én een van de pioniers van het dubstepgenre. Via zijn DMZ Nights, de eerste clubnights voor dubstep, stuurde hij vanuit Zuid-London zijn subsonic frequencies de wereld rond. Met zijn gevoel voor ritme en uplifting grooves weet hij tegelijk een krachtige boodschap over te brengen. Toen dubstep een nationaal en later zelfs internationaal verhaal werd, stond Mala nog steeds voorop. Ondertussen verblijft de Brit voltijds in Antwerpen.

 

Zijn laatste album 'Mala In Cuba' nam hij op tijdens een trip naar Havana op uitnodiging van Gilles Peterson (BBC Worldwide, Brownswood Recordings). Mala keerde terug met een koffer vol geluid. Uit die flarden van de beste Cubaanse hiphop, jazz en latin perste hij thuis 14 tracks. Dubstep met knipogen naar Buena Vista, Amon Tobin en Cinematic Orchestra. Live op het podium met twee percussionisten en een synthman!

Swindle 

Swindle is een uiterst- én multigetalenteerde producer. Tijdens zijn schooljaren richtte hij al zijn aandacht op het maken van grime- en hiphopbeats. Na jaren in de schaduw als producer van o.a. Chipmunk, Professor Green, Asher D. en Roll Deep, trad hij in 2010 zelf op de voorgrond met het underground anthem 'Airmiles' (op Planet Mu). Zijn sets drijven op jazzy grime, dubstep en UK funky. Zijn hit 'Mood Swings' (op zijn eigen Butterz label) bevestigde nog eens zijn status als grote belofte van de Britse underground scene.

Pomrad 

De sound van Pomrad (jazztoetsenist Adriaan Van De Velde) zit diep geworteld in 80's funk, jazz fusion en 90's hiphop. Op recenter werk zijn ook invloeden van Hudson Mohawke, Dorian Concept en Rustie te horen. Zijn eerste EP 'Vlotjes' werd opgepikt door Studio Brussel en een van de tracks verscheen op de 'Brownswood Electric 3'-compilatie. De jury van vi.be hoorde 'heerlijk slome beats met een hele funky melodie in een kick-ass productie. Het talent van deze geschoolde muzikant zit 'm duidelijk in zijn perfecte zin voor dosering, want wij hoorden geen geluidje of effectje te veel in zijn trage 'Dans'. Live acts van Pomrad zijn steeds verfrissend en uniek. Elk van zijn nummers wordt live gespeeld op keyboards en sampler, in wisselende opstellingen (talkbox, zang, raps …).

<Sonar Sounds>

Een clubreeks voor elektronische geluidsfenomenen! Cactus Muziekcentrum dweilt het elektronische firmament af, op zoek naar ‘the future sound of electronic music’ ofte future beats, nu-jazz, left field dance, broken beats, soundscapes, dubstep … Een strooptocht langs labels als Ninja Tune, Warp, Hyperdub, Brainfeeder en Brownswood Recordings. Cactus Club verbouwen we voor de gelegenheid tot een intieme club.