Lee Fields & The Expressions

Lee Fields & The Expressions us

Lady us

+ Afterparty by Soulmotion Dj's

za 20.10.2012
Loading Ticket Info
Lee Fields & The Expressions 

Deze geheel uit brokken soul opgetrokken heer is een product van het zuidelijke Amerika. Net als de meeste grote soulzangers begon de kleine Lee Fields zijn carrière als koorknaap, thuis aandachtig luisterend naar wat James Brown, The Temptations, Otis Redding en Eddie Floyd hem influisterden. Zijn eerste release kwam er in 1969: heerlijk zwoele soul en deep funk die hem de bijnaam 'Little JB' opleverde. 43 jaar later, is kleine Lee Fields een stuk groter én een waardige opvolger van de grote James Brown. Zijn catalogus bevat alles van JB-style funk en lo-fi blues tot hedendaagse soul en zelfs een flirt met de Franse house-dj Martin Solveig.

 

Na zeven vette nineties-jaren raakte Fields wat in de vergeethoek. Het waren Jeff Silverman en Leon Michels, collectioneurs en labelpartners van Truth & Soul Records die hem uit de hoek haalden en hem met The Expressions (eerder de begeleidingsband van Amy Winehouse, The Dap Kings en Antibalas) de studio in stuurden. Dat leverde alvast de albums 'My World' (2009) en 'Faithful Man' (2012) op: rauwe en diepe old skool soul waarmee hij de perfecte soulsound uit zijn jeugd griezelig dicht benadert!

<Le Fonque>

Remember de fijne funkfeestjes in de oude Cactus Club? Voor funkmeisters als Lee Fields en Brooklyn Funk Essentials haalt Cactus Muziekcentrum met plezier het label Le Fonque van onder het stof. Onweerstaanbare grooves - van deep funk en sexy soul over souljazz tot rhythm ‘n’ blues en zelfs hiphop - waar we met de plaatjes van onze Soulmotion resident dj’s graag een bescheiden afterparty aan plakken! Energieke concertavonden aldus die smeken om een publiek dat al eens graag een beentje uitslaat. Get down to the nitty gritty!