Hexstatic presents Solid Steel

Hexstatic presents Solid Steel uk

Dorian Concept at

+ Biaz + Nosedrip + Rewind

vr 24.02.2012

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en Concertgebouw i.h.k.v. COME ON! LET’S PARTY!

Loading Ticket Info
Hexstatic presents Solid Steel 

Hexstatic zijn Stuart Warren Hill en Robin Brunson: twee samplefreaks uit de stal van Ninja Tune met een absoluut gevoel voor verbluffende beelden. Onder het motto 'het oog wil ook wat' leenden de twee hun visuals aan projecten allerhande: Coldcut, Greenpeace, expo's en allerlei culturele evenementen. Maar aangestoken door het geluid van diezelfde Coldcut lieten ze in 2000 ook zelf van zich horen met 'Master View' waarop ze audio en video als evenwaardig materiaal op geheel eigenzinnige wijze aan elkaar mixten. Voor deze Solid Reel-set gaat Robin Hexstatic XL! Van Ramadanman naar The White Stripes, van Darwin Deez naar Kid Cudi ... zappend door een onnoembaar aantal genres, steeds voorzien van minstens even straffe beelden. Sit back, relax OR get up and dance!

Dorian Concept 

Dorian Concept is een product van Yamaha keyboards en een Fisher Price recorder waarmee hij als kind in Wenen zijn familieleden mateloos irriteerde. Zijn geniale fusion van jazz, elektronica en clubmuziek lokt ondertussen alleen maar bewondering uit. Van Flying Lotus, bijvoorbeeld, die hem liet spelen op zijn Brainfeeder event in London en hem opnam in zijn band. Of van Ninja Tune, die een van zijn tracks op de 'XX' release zette.

VJ MOX, de visuele rechterhand van o.a. Coldcut en Amon Tobin, zorgt voor visuals tijdens de set van Dorian Concept.

<Sonar Sounds>

Een clubreeks voor elektronische geluidsfenomenen! Cactus Muziekcentrum dweilt het elektronische firmament af, op zoek naar ‘the future sound of electronic music’ ofte future beats, nu-jazz, left field dance, broken beats, soundscapes, dubstep … Een strooptocht langs labels als Ninja Tune, Warp, Hyperdub, Brainfeeder en Brownswood Recordings. Cactus Club verbouwen we voor de gelegenheid tot een intieme club.