Maceo Parker us

zo 28.10.2007

i.h.k.v. Audi Jazz Festival

Loading Ticket Info
Maceo Parker 

Speciaal voor deze funkmeister haalt Cactus het label Le Fonque vanonder een duimdikke laag stof. Remember de fijne funkfeestjes in de oude Cactus Club?

 

Maceo Parker serveert er eentje op hormonen gekweekt formaat. Parker en zijn tenorsax waren zonder uitzondering te horen bij zowat alle grote funketeers uit ons collectieve muziekgeheugen. Maceo was een van James Brown’s stomende JB’s, de legendarische blazersectie uit de jaren ‘60/’70, hij dikte George Clinton’s Parliament en Funkadelic aan en trok met Prince op tournee. Solo wordt Maceo, een van de meest bevlogen soul- en funksaxofonisten, geprezen als het boegbeeld van de hot soulfunk. Hoewel hij al een eind over de 60 is, blijft Maceo live grooven en funken, in een ware uitputtingsslag met het publiek. Concerten van drie uur? Geen uitzondering! The original funkmeister!

 

Afterfunk powered by Soulmotion dj's Cbloom, Dvine & Fallus

<Le Fonque>

Remember de fijne funkfeestjes in de oude Cactus Club? Voor funkmeisters als Lee Fields en Brooklyn Funk Essentials haalt Cactus Muziekcentrum met plezier het label Le Fonque van onder het stof. Onweerstaanbare grooves - van deep funk en sexy soul over souljazz tot rhythm ‘n’ blues en zelfs hiphop - waar we met de plaatjes van onze Soulmotion resident dj’s graag een bescheiden afterparty aan plakken! Energieke concertavonden aldus die smeken om een publiek dat al eens graag een beentje uitslaat. Get down to the nitty gritty!