...
     
Lee 'Scratch' Perry & Pura Vida Dub + Forward Fever meets Satta Sound + Release Movie
vrijdag 23.10.2015
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 23.10.2015

20:00 deuren

02:00

einde

leeftijd 16+

Lee 'Scratch' Perry & Pura Vida Dubjam/b

Al sinds 2006 zorgt Pura Vida voor homegrown potjes reggae, roots en dub die onbeschaamd flirten met soul, blues en world. Het begin van een straf verhaal dat al uitmondde in samenwerkingen met Jamaica’s finest als Ashanti Roy (van The Congos) en nu ook de legendarische Lee 'Scratch' Perry!

 

Dubpioneer Perry spuit sinds de jaren '60 een onuitputtelijke stroom van dub en reggae. Hij stond achter de knoppen bij Studio One en werkte in de studio van Joe Gibbs voor hij van start ging met zijn eigen Upsetter Records. In zijn thuisstudio, The Black Ark, ontving hij o.a. Bob Marley & The Wailers, Junior Byles, Junior Murvin, The Heptones, The Congos en Max Romeo. In de jaren '90 verliet Perry Jamaica en kwam hij terecht in Engeland en de US waar hij samenwerkte met o.a. Adrian Sherwood en Mad Professor.

Puraman Bregt De Boever verleidt zijn kompanen tot fantastische riddims op jazzy blazers en atypische dubinstrumenten als viool en accordeon. De authentieke sound, passie en enthousiasme van Pura Vida haalt ook het beste in Lee 'Scratch' Perry naar boven. Een 12-koppig feestje waarop Pura Vida met veel trots ook het nieuwe album met Lee Perry voorstelt.

<Roots Revolution>