...
     
Jambinai + Birds
woensdag 20.05.2015
Loading Ticket Info
Wanneer:

woensdag 20.05.2015

Jambinaikor

Met stip één van de meest fascinerende bands uit de underground van Oost-Azië. Jambinai combineert allesverzengende postmetal met traditionele Koreaanse instrumenten tot een ongehoorde hybride van postrock en wereldmuziek. Met een instrumentarium bestaande uit licht exotische instrumenten als de piri, haegum en de geomungo naast in distortion gedrenkte metalgitaren en bulderende drums gaat de band recht voor uw trommelvlies. In thuisland Zuid-Korea reeg Jambinai de awards aan elkaar en ondertussen gaat ook het westen stilaan voor de bijl. 

Lees verder...

Op het Amerikaanse showcasefestival SXSW gingen de duimen omhoog en ook hun vorige passages in België gingen over de tongen. Dit jaar is Jambinai toegevoegd aan de line-up van het gerenommeerde Primavera Sound Festival en staan ze klaar voor een tweede tour door Europa. Het concert in Cactus Club wordt een absolute must see voor wie zich wil laten verrassen en tegen een stootje kan! Fans van The Melvins, Mogwai en Mono moeten vooral niet twijfelen.

Birdsb

Het Brugse viertal Birds leeft op een strikt dieet van postrock klassiekers. En dat hoor je: flarden Godspeed, build-ups die aan Mogwai doen denken, gecombineerd met de furie van nationale helden als Steak Number Eight en MIAVA. Zelf geeft de band verder This Will Destroy You en 65daysofstatic mee als invloeden. Lekkers voor wie niet vies is van een flinke portie laagjesmuziek en emotionele gitaaruitbarstingen.

<Projet Global>